Anmält intresse i börsnoteringen av Creaspac

Creades är ett av mina favoritbolag och nu ska dem notera en SPAC vid namn Creaspac. Jag har anmält intresse inför börsnoteringen för 10 000 kronor, alltså 100 st aktier.

Inlägget skall inte ses som ekonomisk rådgivning. Jag förklarar bara hur jag gjort och hur jag tänker. Kom ihåg att investeringar är förenade med risk och att du kan förlora pengar.

Creaspac är ett förvärvsbolag, där syftet är att förvärva ett onoterat bolag inom 36 månader. Tanken är alltså att Creaspac ska köpa upp ett onoterat bolag och börsnotera det. Genom att köpa aktier i Creaspac får man alltså möjlighet att vara med och få aktier i ett onoterat bolag som sedan börsnoteras.

Här finns en bra video som går igenom många olika frågor som du kan tänkas ha kring noteringen av Creaspac.

Creades är sponsor till Creaspac, vilket innebär att Creades kommer att hjälpa till med identifiering, utvärdering och förvärvning. För mig som gillar Creades och har stor tillit till bolaget känns detta lovande.

Investeringen är dock inte riskfri. Om Creaspac inte lyckas förvärva ett bolag inom 36 månader blir Creaspac avnoterat och likvideras. Det kan också hända att Creaspac behöver mer kapital vilket kan leda till så kallade utspädningseffekter. Det finns lite fler risker men dessa ser jag som dem största. Det blir också lite att man köper grisen i säcken, eftersom att man inte vet vad man kommer få för bolag.

Det som gör att jag väljer att investera är att jag verkligen gillar Creades och dem avser att stå som långsiktig huvudägare i Creaspac. Varför köper jag inte bara fler aktier i Creades då? Det hade jag gärna gjort om det inte vore för att Creades handlas till en substanspremie på över 50 %.

Mer info finns på Creaspacs hemsida.

Sista anmälningsdag är 21 Juni och första handelsdagen är 23 Juni. Det ska bli spännande att se vad dem kan hitta för bolag.

Jag planerar att hålla Creaspac fram tills att dem hittar ett bolag att förvärva. Det kan dock hända att jag säljer av lite om aktien stiger och handlas till en hög premie.

Har du anmält intresse i noteringen? Om inte får du gärna kommentera varför nedan. Om du vill läsa mer av min blogg i framtiden har jag ett nyhetsbrev som du kan prenumerera på. Jag skriver också månadsrapporter varje månad där jag går igenom min privatekonomi.

Om du vill läsa mer om SPACar kan du göra det här.

Lämna en kommentar