Anmält intresse i börsnoteringen av Linc

Som du säkert redan vet så gillar jag investmentbolag och nu är ännu ett investmentbolag på väg till börsen. Linc ska börsnoteras och jag har anmält intresse.

Det här inlägget skall inte ses som ekonomisk rådgivning eller en köprekommendation. Jag delar bara med mig om vad jag gör.

Glöm inte att prenumerera på mitt nyhetsbrev för att få ta del av framtida blogginlägg.

Vad är Linc?

Linc är ett investmentbolag som investerar i produktorienterade företag inom life science-industrin i Norden. Dem fokuserar främst på små och medelstora bolag med global potential.

Linc är en aktiv och långsiktig ägare som arbetar tillsammans med ledning, grundare och styrelse för att bolagen ska lyckas.

Den genonsnittliga årliga avkastningen inkluse utdelningar är hela 26 % under perioden 31 december 2010 till 31 december 2020. Det kan jämföras med SIXRX som har en avkastning om 11 % under samma period.

Linc har investeringar i både noterade och onoterade bolag, men de noterade innehaven väger tyngst och står för ca 95 % av substansvärdet.

Vill du veta mer om Linc kan du spana in deras hemsida här.

Linc börsnotering

Linc ska alltså börsnoteras och jag har anmält intresse. Förhoppningsvis får jag tilldelning. Jag gillar investmentbolag, speciellt när dem verkar inom en bransch jag inte kan någonting om alls och har ett bra track record.

Något jag inte är jätteförtjust i är att bolaget kanske kommer handlas till en substanspremie om 10 %. Samtidigt handlas andra investmentbolag till högre premier så det känns inte fullt orimligt heller.

Vill du läsa mer om Lincs börsnotering finns det en jättebra sida för det hos Avanza.

Datum att hålla koll på

Sista anmälningsdag: 27 Maj 2021 kl 15:00
Information om tilldelning: 28 maj 2021
Första handelsdag: 28 maj 2021

Sammanfattning

Om jag inte är ute och cyklar nu är detta min första börsnotering som jag anmält intresse i. Om ett par dagar får vi se om jag får tilldelning. Jag planerar att äga bolaget långsiktigt förutsatt att inget drastiskt sker.

Har du anmält intresse inför notering? Vad tycker du om bolaget? Lämna gärna en kommentar nedan med dina tankar.

Lämna en kommentar