Annonspolicy

Policy om annonsering, samarbeten, reklam och sponsring

Jag tror på ärlighet och om jag ska vara ärlig vill jag kunna tjäna pengar på den här bloggen. Dels vill jag att den ska täcka sina egna kostnader för webbhotell, domän och eventuella plugins men jag hoppas också på att i framtiden kunna gå med någon typ av vinst. Detta tänkte jag åstadkomma med hjälp av en enligt mig bra form av reklam, nämligen annonslänkar, också kallat affiliate marketing.

Jag tycker att det finns bra reklam och dålig reklam. Dålig reklam är sådan som är irrelevant för dig och som du dessutom får kastad i ditt ansikte, t ex en reklam om bilar som dyker upp medans du kollar på Robinson på TV. Bra reklam är motsatsen. Den är relevant för det innehållet som konsumeras och bör inte heller störa upplevelsen.

Annonslänkar fungerar vanligtvis på följande sätt. På bloggen använder jag mig av en länk till en produkt eller tjänst som jag rekommenderar. Om du klickar på den och sedan köper något från den sidan så får jag en provision. Det blir inte dyrare för dig som läsare och det jag länkar till kommer att vara relevant för det du läser. I ett boktips kan jag t ex länka till en hemsida som säljer den boken jag tipsar om och om jag skriver ett inlägg om min aktieportfölj kan jag länka vidare till den börsmäklaren jag själv använder mig av.

Jag märker mina annonslänkar med texten annonslänk och om inte annat anges kommer jag endast göra reklam för sådant som jag använder, har använt eller kommer att börja använda.