Bästa aktiepoddar och börspoddar -topplista

Antalet aktiepoddar och börspoddar blir bara större, vilket kan göra det svårt att sortera ut det som är riktigt bra från det som är mindre bra. Det tänkte jag hjälpa till med i det här inlägget. Här har jag samlat de podcasts som jag anser vara de bästa poddarna inom ekonomi, aktier och börsen.

Det finns säkert bra poddar där ute som jag missat, så om du har något eget tips får du gärna lämna en kommentar nedan så andra kan hitta din favoritpodd. Nedan följer min topplista vad gäller ekonomipoddar.

#Sparpodden

”#sparpodden – en podd om sparande och investeringar där lyssnarna sätter agendan. Nytt avsnitt varje onsdag med programledare Alexander Gustafsson och spännande gäster.”

Om jag bara fick lyssna på en aktie- eller börspodd hade jag valt #Sparpodden. Jag tycker den har allt som en bra podd ska ha. En riktigt duktig programledare, intressanta gäster, intressanta diskussioner och väldigt relevanta ämnen.

Avanzapodden

”Avanzapodden är en av de mest populära ekonomipoddarna och här pratar Johanna och Nicklas om allt som hör privatekonomin till. De hjälper dig hitta rätt i spardjungeln och delar med sig av sina bästa tips. Nytt tema och avsnitt varje torsdag!”

Avanzaspodden är en annan riktigt bra podd. Precis som #sparpodden har den duktiga programledare och diskuterar intressanta och relevanta ämnen.

RikaTillsammans

”Sveriges största blogg och podd om privatekonomi. Hjälper dig bli rikare med ett bättre sparande. Varje vecka får du konkreta tips, råd, verktyg och inspiration för att du ska kunna ta din privatekonomi och ditt sparande till nästa nivå på ett enkelt och roligt sätt.”

RikaTillsammansbloggen var en stor inspiration för mig när jag började min ekonomiska resa och det finns många bra poddavsnitt. Tyvärr tycker jag att nog att bloggen och podden var bättre innan, men det kommer fortfarande ut intressanta avsnitt ibland.

Investerarens podcast

”Investerarens Podcast är fortsättningen på #PrataPengar och drivs av Nicklas Andersson (@Investeraren). Syftet med podden är att vara din finansiella partner i den ekonomiska djungeln för att motivera och inspirera kring sparande och investeringar!”

Om du gillar Avanzapodden så gillar du förmodligen Investerarens podcast. Nicklas Andersson, också känd som Investeraren är nämligen programledare i båda.

Placerapodden

”Aktier. Fonder. Sparande. Analyser. Räntor, valutor och råvaror. Kända och okända förvaltare. Placerapodden täcker allt som har med finansmarknaden att göra”.

Placerapodden är en annan rolig och intressant podd. Gillar du snack om aktier kommer du förmodligen gilla placerapodden.

Di Morgonkoll

”Di Morgonkoll ger dig nattens viktigaste nyhetshändelser, och vad du måste ha koll på under dagen som väntar. Nytt avsnitt varje vardagsmorgon”.

Di Morgonkoll kan liknas vid ekonominyheter i poddformat. Jag gillar att man får så mycket bra information på kort tid. Det är verkligen ett effektivt sätt att få reda på vad som händer i världen som kan ha en påverkan på börsen.

Market Makers

”Market Makers är en av Sveriges största finanspoddar med fokus på investeringar i tillväxt- och teknikaktier. Avsnitten släpps varje torsdag och är fullmatade med bolags- och sektoranalyser, trendspaningar och spännande gäster.”

En annan bra finanspodd som jag gillar är Market Makers. Jag tycker poddens beskrivning ovan beskriver den väldigt bra.

Fill or Kill

”Fill or Kill är en av Sveriges ledande podcasts inom börs och finans, podden rivs av tre anonyma daytraders med ett outtömligt intresse för allt som rör trading. Avsnitten släpps en gång per vecka och behandlar alltifrån relevanta händelser på världens börser, daytrading som yrke och mycket mer”.

Ytterligare en bra börspodd är Fill or Kill. Låt dig inte luras av namnet, podden är på svenska även om namnet är på engelska.

Aktiepodden

”Aktiespararnas podcast där vi pratar börs, makro och enskilda aktier”.

Aktiepodden är en annan trevlig börspodd som jag gillar. Tyvärr är den inte lika aktiv som många andra.

Affärsvärlden Magasin

”Det senaste ur Affärsvärldens journalistik, varje måndag”.

Min uppfattning är att beskrivningen av podden inte stämmer. Det verkar inte komma ett avsnitt varje månad, men det gör inte så jättemycket tycker jag. Här får man ta del av börssnack med intressanta gäster i form av VD:ar och andra intressanta profiler.

Affärsvärlden Analys

”Affärsvärlden Analys handlar om börs, aktier och allt mellan himmel och jord som påverkar marknaden, näringslivet och ditt sparkapital. Podcasten leds av Peter Benson som tillsammans med kollegor och gäster blandar högt och lågt och rör sig från mikrobolag till makrofrågor och tillbaka igen”.

Vill du ha en podd som ägnar sig åt lite mer aktieanalys kan Affärsvärlden Analys vara något för dig.

Sammanfattning

När jag skev den här listan insåg jag hur lyckligt lottade vi är när det kommer till bra svenska börspoddar. Att vi kan få ta del av så mycket intressant material helt gratis och lättillgängligt är fantastiskt tycker jag.

Detta är alltså min topplista över de bästa börspoddarna, aktiepoddarna och ekonomipoddarna. Det finns säkerligen andra bra poddar där ute som jag missat, så om du har något eget tips får du gärna lämna en kommentar nedan.

Glöm inte att prenumerera på mitt nyhetsbrev om du vill fortsätta läsa bloggen i framtiden.

Lämna en kommentar