Billiga hobbies

Om man vill vara sparsam är det fiffigt att ha billiga hobbies. I det här inlägget har jag skrivit ner några av mina hobbies som jag anser vara relativt billiga. Det är alltså inte alla mina hobbies, utan enbart dem jag sysslar med och anser kostnadseffektiva.

Det finns så klart många fler billiga hobbies än dessa, men det känns inte rätt att skriva om hobbies som jag själv inte håller på med. Om du har ett tips får det jättegärna dela med dig av det i en kommentar nedan. Förhoppningsvis kan det här inlägget hjälpa dig som försöker hitta en billig hobby.

Träning

Träning är en hobby som går att göra jättedyr men som också går att genomföra helt gratis. Man behöver trots allt inte träna på gym. Man kan komma rätt långt på att träna hemma samt ge sig ut i löpspåret.

Jag själv tränar inte på gym, däremot har jag köpt en del träningsredskap så att jag kan träna hemma. För mig var nackdelarna med gym mycket större än fördelarna. Fördelen med ett gym är att man får tillgång till så många olika redskap, men det är nästan den enda fördelen enligt mig. Ett gymkort är förhållandevis dyrt och när jag tränade på gym utnyttjade jag inte i närheten av alla maskiner och vikter i alla fall. I framtiden planerar jag att skriva ett mer utförligt inlägg om kostnaden för ett gymkort jämfört med att ha ett litet hemmagym. I mitt fall har jag nämligen sparat en hel del pengar på att träna hemma.

Bloggning

Att driva den här bloggen är en hobby för mig. Det finns platformar för att blogga helt gratis, men jag anser att man kan få en bättre blogg om man väljer att betala för ett eget webbhotell. Jag har också valt att betala för ett bra tema för att göra bloggen så bra som möjligt, men det är finns även gratisteman som är fullt dugliga.

Om man bara vill blogga enbart för skojs skull kan man alltså göra det helt gratis. Jag har som ambition att i framtiden kunna tjäna pengar på bloggen och därför är jag mån om att den ska ha en bra prestanda, hög upptid och se bra ut för att ge er läsare en bra upplevelse. Det är därför jag väljer att betala för ett webbhotell samt teman och plugins.

Ett bra webbhotell behöver inte vara dyrt. Jag använder mig av One och dem har lite olika paket att välja på. Mellan 39kr i månaden och uppåt. I skrivande stund kan man teckna ett webbhotell för så lite som 19kr i månaden. En domän i sin tur kostar ca 100kr om året.

Jag har funderat på att skriva en guide om bloggning någon gång i framtiden. Om du vill att jag ska göra det får du gärna skriva det i en kommentar nedan så jag ser om det finns intresse för det.

Läsa böcker

En annan hobby jag har som jag anser vara relativt billig är att läsa böcker. Det beror så klart på hur mycket man läser, men för mig är det inget som sätter stora avtryck i min ekonomi. Det finns böcker i lite olika prisklasser. Jag försöker passa på att köpa på mig böcker när det finns bra reor och erbjudanden. Det är inte sällan som det dyker upp ett köp 3 betala för 2.

Lyssna på musik

Jag gillar att lyssna på musik. Ibland kan jag sitta framför spotify och leta fram nya artister och lyssna i flera timmar. Egentligen är det helt fantastiskt att det kan vara gratis. Spotify har en gratisversion och det går även att lyssna på musik visa youtube. Jag har valt att betala för Spotify premium, men även det är billigt tycker jag. Man får trots allt tillgång till oehört mycket musik för ca 100kr i månaden.

Titta på film och serier

Att titta på film eller serier är något som är mycket billigare idag jämfört med för 10 år sedan. Då behövde man köpa eller hyra varje film eller serie, och en film kunde kosta runt en hundring. Idag kan man få tillgång till mer än vad man hinner titta på för samma peng.

Matlagning

Matlagning i sig är kanske inte en jättebillig hobby, men eftersom att man behöver äta i alla fall har jag valt att inkludera det ändå. Jag har alltid tyckt om att laga mat. För mig är det kul att testa nya recept, matlagningstekniker och ingredienser. Extra kul är det så klart när det blir gott. Jag gillar matlagning som hobby. Dels är det kul under tiden, men om man gör ett bra jobb blir man också belönad efteråt.

Sammanfattning

Detta var några av mina billiga hobbies. Vad har du för hobbies? Du får jättegärna dela med dig i en kommentar nedan. Om du vill läsa fler inlägg likt dessa har jag ett nyhetsbrev som du kan prenumerera på för att få en notifikation när jag släppt något nytt här på bloggen.

Lämna en kommentar