Bo i husvagn FAQ

Om jag nämner att jag bor i husvagn permanent möts jag oftast av två reaktioner. Antingen tycker personen jag pratar med att det är häftigt, eller så verkar de tro att man är galen. Oftast får jag även massa frågor. I detta inlägget tänkte jag samla de vanligaste frågorna jag får angående att bo i husvagn permanent. Tveka inte att skriva en egen fråga i kommentarsfältet om du tycker att jag missat något. Om jag tycker att din fråga är relevant lägger jag förmodligen till den i FAQen.

Bor du i husvagn på heltid året runt?

Ja, för tillfället har jag min husvagn som permanentbostad, men jag kommer inte bo i den för all framtid.

Blir det inte kallt på vintern?

Än så länge har det inte blivit kallt men hittills har vi haft en mild vinter. Det har varit nollgradigt ett par nätter och det var inga problem att hålla 19,5 grader. För tillfället värmer jag endast upp med el men om det blir riktigt kallt kan jag även värma upp med gasol för att få en högre effekt. Jag har ett vattenburet värmesystem samt elektrisk golvvärme, så jag tror inte det kommer vara några större problem.

Varför bo i husvagn året runt?

Jag bor i husvagn av många olika anledningar. Jag har skrivit ett helt inlägg om det som du kan läsa här.

Har du toalett?

Ja, jag har en kassettoalett.

Har du rinnande vatten?

Ja, så länge jag fyller på mina vattentankar.

Har du dusch?

Nope. Det finns husvagnar som har dusch men min har inte det. Det går att installera en men jag tror inte jag skulle vilja duscha här i alla fall. För tillfället duschar jag inne hos mina föräldrar. Till sommaren funderar jag på att bygga en enkel utomhusdusch som jag kan använda när det är varmt ute.

Är du fattig?

Kort svar: Nej.

Längre svar: Nej, i mitt fall är det billigt att bo i husvagn vilket gör att jag kan spara och investera pengar som jag annars skulle lagt på hyra. Jag tjänar hyfsat för min ålder och är väldigt sparsam, så enligt mig är min ekonomi väldigt god för min ålder.

Vad är det för husvagn?

Det är en Knaus Royale 560 från 2008. Jag kommer lägga upp lite bilder på den i framtiden.

Vad kostar det att bo i husvagn året runt?

Husvagnen kostade 155 000 kronor, sen har jag lagt ytterligare ca 10 000 på tillbehör. Jag betalar 1000 kronor i månaden för el och plats. Om man står på camping blir det självklart dyrare.

Hur lagar du mat i husvagnen?

Jag har en gasolspis samt kokplattor som går på el. Jag har en kyl som räcker gott för en person och ett litet frysfack. Hittills har jag lånat mina föräldrars kök för att laga storkok inför veckorna och endast lagat enklare måltider i husvagnen.

Hur tvättar du kläder?

Jag tvättar hos mina föräldrar. Min förra lägenhet hade en tvättstuga där man tvättade och ingen egen tvättmaskin, så det är inte någon stor skillnad mot vad jag är van vid.

Vad finns det för fördelar och nackdelar med att bo i husvagn?

Jag skrivit två separata inlägg om detta. Dem kan du hitta genom länkarna nedan.
Fördelar med att bo i husvagn
Nackdelar med att bo i husvagn

Sammanfattning

Detta var alltså dem vanligaste frågorna jag får angående att bo i husvagn. Har du någon fråga får du gärna ställa den nere i kommentarsfältet.

Vill du bli påmind när jag skriver ett nytt inlägg kan du registera dig för mitt nyhetsbrev. Då får du ett mail när jag publicerat något nytt.

Lämna en kommentar