Boktips – Hjärnstark – hur motion och träning stärker din hjärna

För ett tag sedan läste jag boken Hjärnstark – hur motion och träning stärker din hjärna och nu är det dags för ett boktips om boken.

Vem är författaren?

Författaren är Anders Hansen. Han är inte bara författare utan även läkare och psykiatriker. Han har också gjort ett sommarprat som blev det mest lyssnade 2019. Anders utvecklade och programledde programmet ”Din Hjärna” som sändes på SVT.

Han har också hållit TED-x talk och varit medicinsk expert hos TV4.

Vad handlar den om?

Boken handlar om hur träning är nyttigt för oss, men inte på det sätt som man vanligtvis hör om. Alla vet att träning är bra för våra muskler, vårat hjärta och vår kropp i sin helhet, men faktum är att träning också är väldigt nyttigt för vår hjärna. Det är just detta som boken handlar om.

Anders hänvisar till studier som visar att träning kan få oss att må bättre, bli stresståligare, få bättre minne och bli mer intelligent. När vi pratar om hjärngympa tänker vi ofta på sudoku eller korsord, men det har visat sig att vanlig träning, främst konditionsträning är just hjärngympa.

Boken var väldigt lärorik och tar upp flera saker, t ex hur hjärnan fungerar och hur den påverkas av träning. Anders visar också hur vi bör träna för att uppnå effekt. Detta på ett väldigt lättläst och lättillgängligt sätt.

Vem borde läsa den?

Jag kan rekommendera boken till alla som vill se till att sin hjärna fungerar så bra som möjligt och som vill få en bättre hälsa. Många kan nog hålla med om att vår hälsa är det viktigaste vi har och jag tycker boken innehåller kunskap som alla borde ha.

Sammanfattning

Jag gillade verkligen boken och kommer förmodligen läsa någon av Anders andra böcker också. Om du läst boken får du gärna lämna en kommentar nedan och skriva vad du tyckte om den.

Vill du ha fler tips på böcker att läsa så skriver jag boktips med jämna mellanrum. Jag har också ett nyhetsbrev som du kan prenumerera på för att få en påminnelse när jag skrivit något nytt här på bloggen.

Lämna en kommentar