Boktips – The Lean Startup

För ett tag sedan läste jag boken The Lean Startup och nu har det blivit dags för mig att skriva ett boktips om den.

Vem är författaren?

Författaren är Eric Ries. Han är en prisbelönad entreprenör och sitter i styrelsen för flera olika tech startups. Han är också en av medgrundarna till IMVU, som är ett socialt onlinenätverk. Det grundades 2004 och finns fortfarande, vilket jag anser imponerande då många communityn och sociala medier ofta dör ut för att sedan bytas ut mot något annat.

Vad handlar den om?

Boken handlar i grund och botten om metodik för att driva företag. Med inspiritation från bland annat lean production, Toyota och med hjälp av egna erfarenheter förklarar Eric hur man kan minska slöseri och utveckla en lyckad produkt eller tjänst som skapar värde på riktigt.

Boken innehåller en rad olika principer. På engelska benämns dem som entrepreneurs are everywhere, entrepreneurship is management, validated learning, innovation accounting och build-mesaure-learn. Med hjälp av dessa blir det enklare att navigera sig i osäkerheten som en startup innebär.

Vem borde läsa den?

Om du är intresserad av företagsamhet och entreprenörskap tycker jag absolut att du borde läsa boken. Den är förmodligen också av intresse om du arbetar som produktägare, projektledare eller liknande och vill öka chanserna för företaget du jobbar på att nå framgång.

Sammanfattning

Jag tyckte boken var väldigt intressant och lärorik. Vissa delar kände jag igen från mitt yrke inom IT medans andra var helt nya. Det finns mycket jag kommer ta med mig, både i mitt vanliga jobb och i mina egna projekt.

Vill du se fler boktips likt denna kan du prenumerera på mitt nyhetsbrev. Då får du en påminnelse när jag släpper något nytt här på bloggen.

Lämna en kommentar