Boktips – The Power of Habit

Jag har läst ut boken The Power of Habit och det är dags för ännu ett boktips. Tanken med dessa är att jag helt enkelt delar med mig av böcker som jag läst, som jag gillar och tror att andra också kommer tycka om.

Om du vill läsa fler inlägg likt detta har jag ett nyhetsbrev som du kan prenumerera på. Genom att göra det får du en påminnelse när jag skrivit något nytt här på bloggen.

Vem är författaren?

Författaren till boken är Charles Duhigg, en amerikans journalist och författare till två böcker. Den ena är den jag tipsar om idag och den andra heter Smarter Faster Better. Om du vill läsa mer om honom så har han en egen hemsida, den hittar du här.

Vad handlar den om?

Boken handlar kort och gott om vanor, och hur vanor kan användas för att förändra våra liv, både på ett personligt plan men också för företag.

Boken tar upp hur vanor fungerar i våran hjärna. Genom att förstå hur vanor uppstår och fungerar kan vi lära oss att förändra dem, och genom att förändra våra vanor kan vi förändra våra liv.

Genom att förändra våra vanor kan vi uppnå mål som vi tidigare inte uppnått. Det kan t ex handla om allt från träning till företagande. Jag tänker inte ge mig på att förklara bokens innehåll mer ingående än såhär då den förklarar det mycket bättre än vad jag kan, och tycker man det hela verkar intressant tjänar man mer på att faktiskt läsa den.

Vem borde läsa den?

Detta är en sån bok som jag tror alla kan ha nytta av att läsa. Eftersom att vanor kan användas både för att förbättra sin hälsa, sina relationer, sitt hem, sitt arbetsliv och i princip alla delar av sitt liv så tror jag boken kan vara bra för i princip alla.

Sammanfattning

Detta var mitt boktips för The Power of Habit av Charles Duhigg. Har du läst boken? Du får gärna dela med dig vad du tyckte i en kommentar nedan.

Om du har någon synpunkt på hur jag kan förbättra mina boktips och bloggen i sin helhet får du också gärna kommentera. Konstruktiv kritik är alltid uppskattat här.

Lämna en kommentar