Creades investerar i PriceRunner

Häromdagen gick Creades ut med att dem förvärvar 12 procent av PriceRunner Group AB.

Creades är en av mina favoriter när det kommer till investmentbolag. Främst för att dem investerar i onoterade bolag som jag annars inte skulle kunna få exponering mot, t ex webbutikerna Inet och Apotea, men också för att dem investerar i bolag som tjänar på ökad digitalisering.

Vad jag tycker om det hela

Jag ska vara ärlig och säga att det var längesen jag använde PriceRunner då jag oftast använder Prisjakt när jag vill jämföra priser. Jag vet egentligen inte varför det har blivit så. Med det sagt är det därför svårt för mig att säga hur PriceRunner står sig mot deras konkurrent Prisjakt.

Något jag inte visste var att PriceRunner fanns utanför Sverige. Dem är även verksamma i Danmark och i Storbrittannien. Jag visste inte heller att Prisjakt fanns i Danmark, Finland, Frankrike, Norge, Nya Zeeland och Storbrittannien. I övrigt har jag dålig koll på hur marknaden ser ut får såna här jämförelsetjänster, men det känns inte orimligt att PriceRunner skulle kunna expandera till fler länder.

Nyligen verkar det kommit en uppdatering till Prisjakt och folk verkar missnöjda. Se t ex den här tråden på Reddit. Folk verkar inte nöjda.

Överlag är jag försiktigt positiv till det hela. Det är kul med onoterade innehav och jag ska börja använda mig av PriceRunner lite oftare för att se vad jag tycker om deras tjänst.

Sammanfattning

Äger du aktier i Creades? Vad tycker du om det hela? Lämna gärna en kommentar nedan.

Vill du läsa fler inlägg likt det här så har jag ett nyhetsbrev som du kan prenumerera på. Då får du en påminnelse när jag skrivit något nytt här på bloggen.

Gillade du det här inlägget? Tidigare har jag inte riktigt skrivit om nyheter kring aktier jag äger men om du som läsar gillar det är det helt klart något jag kan fortsätta med.

Lämna en kommentar