Ekonomibloggar och aktiebloggar – min topplista

Det finns en del ekonomi- och aktiebloggar där ute. Vissa är riktigt bra medans andra tyvärr lämnar en hel del att önska. I det här inlägget tänkte jag tipsa om mina favoritbloggar som jag följer. Jag ska försöka uppdatera inlägget i takt med att jag hittar nya intressanta bloggar att följa.

RikaTillsammans

RikaTillsammans är Sveriges största blogg om privatekonomi, och det finns många anledningar till det. Jan som driver bloggen är väldigt duktig och noggrann. Bloggen är otroligt genomtänkt och välgjord.

Jag har mycket att tacka den här bloggen för och även om jag inte alltid håller med Jan och om hans investeringsstrategier var den en stor inspirationskälla för mig när jag började investera.

Jan driver också rikatillsammanspodden tillsammans med sin fru Caroline.

Länk till: RikaTillsammans

Petrusko

En annan blogg som jag tycker om är Petrusko. Den är lite mer inriktad på specifika aktier tillskillnad från rikatillsammans som är mer inriktad på sparande och investerande i sin helhet. På sin aktieblogg delar petrusko med sig om sin egna portfölj och tankar om olika bolag.

Jag tycker innehållet är bloggen är riktigt intressant, tyvärr gillar jag inte designen och användarvänligheten i den, men finner den ändå läsvärd.

Länk till: Petrsuko.

Ekka Lundin

Ekka är en daytrader och även om jag inte sysslar med daytrading i dagsläget tycker jag att det är väldigt intressant och inspirerande att läsa om det.

Tyvärr är Ekka inte jätteaktiv på sin blogg, men jag brukar kika in någon gång i kvartalet och se om han skrivit något nytt.

Länk till: Ekka Lundin.

Andra bloggar värda att nämna

Nedan finns ytterligare bloggar som jag tycker är värda att nämna men som kanske inte platsar in på topplistan, t ex för att dem inte är aktiva längre.

Investeraren

Nicklas Andersson, också känd som investeraren är ett välkänt namn inom svenska investerarkretsar. Han är med och driver Avanzapodden samt Investerarens podcast. Hans bloggande sträcker sig tillbaka till 2009. Tyvärr verkar han inte uppdatera bloggen särskilt ofta längre.

Länk till: Investeraren.

Sammanfattning

I dagsläget är den här listan ganska kort, men detta var min topplista över ekonomibloggar. Det finns många ekonomi- och aktiebloggar men jag tycker helt ärligt att de flesta är ganska tråkiga. Det kan handla om innehållet men också om design och användarvänligheten på hemsidan.

Vilken aktieblogg tycker du är bäst? Du får jättegärna dela med dig i en kommentar nedan för att tipsa både mig och andra bloggläsare.

Om du vill läsa fler inlägg från min blogg i framtiden har jag ett nyhetsbrev som du kan prenumerera på för att få en påminnelse när jag skrivit något nytt här på bloggen.

Lämna en kommentar