Fick en liten tilldelning i Linc

För ett par dagar skrev jag om att jag hade anmält intresse i börsnoteringen av investmentbolaget Linc. Idag kan jag meddela att jag fick tilldening. Tyvärr fick jag inte så stor tilldelning som jag hade önskat.

Jag önskade ca 300st aktier men fick bara 30st, vilket var tråkigt med tanke på att aktien i skrivande stund är upp mer än 30 % och nu handlas till en substanspremie på över 40 % om inte jag misstar mig.

Substanspremien i sig är inte jättekonstig. Många bolag handlas just nu till premie. Bure handlas till ca 36 % substanspremie. Creades ligger på nästan 80 % premie. Kinnevik 19 %. Latour nästan 62 % och Svolder 17 %. Dessa siffror kan så klart ha ändrats sig beroende på när du läser inlägget.

Även om många bolag handlas till premie känns det surt köpa då. I vissa fall kan en premie vara motiverad tycker jag, t ex om man får mycket onoterade tillgångar men i Linc var majoriteten av tillgångarna i noterade bolag.

Jag kommer förmodligen köpa mer Linc i framtiden då det blev en så liten post i portföljen nu, men jag kommer nog avvakta lite innan jag gör det.

Något som är roligt är att bolaget redan lagts till på ibindex.se så det är lätt att se företagets substansvärde kontra priset på aktien.

Deltog du i noteringen? Hur känner du inför premien? Dela gärna med dig av dina tankar i en kommentar nedan.

Om du vill läsa mer av min blogg i framtiden har jag ett nyhetsbrev som du kan prenumerera på och varje månad skriver jag månadsrapporter där du kan se hur mina portföljer går.

Lämna en kommentar