Flytta till lägenhet

Ni som läser denna bloggen kanske redan vet att jag har bott i lägenhet tidigare och att jag stundvis avskydde det. I skrivande stund bor jag i en husvagn men inom en snar framtid ska jag flytta tillbaka till lägenhet igen. I detta inlägget tänkte jag vädra mina tanker om varför jag gör väljer att göra det.

Varför flyttar jag till lägenhet igen?

Så varför väljer jag att flytta till lägenhet från husvagn? Det finns säkert mer anledningar än dem jag nämner nedan, men det är dem jag kom att tänka på just nu.

Självständighet

En av dem stora anledningarna är för att det blir mer självständigt. Som jag skrev ovan bor jag för tillfället i en husvagn som står på mina föräldrars tomt. Det gör t ex att jag behöver använda deras tvättmaskin för att tvätta. Eftersom att dem har ett ordenligt kök använder jag gärna det när jag ska laga mat. Det känns nästan som att jag flyttat hem igen, med skillnaden att jag sover i en husvagn istället för i mitt gamla rum. Jag älskar mina föräldrar, men jag vill helt enkelt inte bo så nära inpå dem. Det finns många fördelar med att bo nära dem och vissa delar kommer jag så klart sakna.

Jag tycker om att vara ifred

Jag gillar att vara ifred. När jag kommer hem efter en stressig dag på jobbet vill jag bara ha det lugnt och tyst omkring mig. Ibland vill jag inte ens prata med nån. Mina föräldrar menar så klart väl när dem vill hitta på saker eller bjuda mig på middag, men när jag har det stressigt på jobbet känns det till och med jobbigt att svara på enkla frågor. I en lägenhet kommer jag kunna komma hem och bara vara i min egna bubbla ett tag.

Närmre till vänner

Genom att flytta till lägenhet kommer det bli lättare för mig att hitta på saker med mina vänner. Det går så klart nu, men det är svårt att vara spontan när man bor en bit ifrån stan. Det går men det krävs lite planering. Nu när jag bor i stan kommer jag vara nära mina vänner och det blir helt enkelt lättare att hitta på saker med kort varsel.

Ett ordentligt kök

Jag älskar att laga mat och har gjort det sedan jag var liten. Att laga mat i husvagnen är inte kul. Det blir smutsigt snabbt. Maten luktar i hela husvagnen. Jag har ingen ugn utan bara kokplattor. Det är begränsat med bänkyta så det blir svårt att laga storkok eller komplicerade rätter. Jag vill ha ett ordentligt kök där jag kan bli bättre på att laga mat. Ett kök där jag kan laga matlådor inför hela veckan. Ett kök där jag vet var jag har alla grejer.

Ett ordentligt skrivbord

Jag spenderar mycket tid vid datorn, både genom jobbet och hemma. Jag analyserar aktier vid datorn, jag bloggar vid datorn, jag snackar med mina vänner på datorn, ibland spelar jag datorspel och ibland försöker jag göra musik på datorn. I husvagnen är min datorplats vid matbordet. Det finns inte riktigt plats för en kontorsstol så jag sitter i soffan. Det är varken bekvämt eller ergonomiskt. Jag vill kunna sitta vid datorn utan att få ont i ryggen eller nacken efter ett tag. I min lägenhet kommer jag ha ett höj- och sänkbart skrivbord vilket är mycket skönare.

Ingen bilpendling

Just nu bilpendlar jag till jobbet och jag hatar det. Det finns så många idioter i trafiken och det är brutalt tråkigt att ödsla tid i bilköer. Efter flytten kommer att kunna ta en kort promenad till jobbet istället. Det är inte bara roligare utan hälsosammare också.

Ett eget hemmagym

När jag bodde i lägenhet tidigare hade jag lite träningsredskap så att jag kunde träna hemma och jag tänkte fixa det nu i min nya lägenhet också. Det är riktigt skönt att kunna träna utan att behöva ta sig till något gym eller liknande. Just nu har jag några av träningsgrejerna uppsatta inne hos mina föräldrar, men det blir inte riktigt samma sak. Dels så får jag inte plats med allt och dels så behöver jag anpassa mig lite.

Dejting

Överlag bryr jag mig inte om vad andra människor tycker om mig. När jag flyttade in i husvagnen tänkte jag inte så mycket på vad andra skulle tycka, det kändes inte viktigt. Nu har jag ju dock blivit singel igen och så småningom hoppas jag att jag träffar någon ny. Att bo i husvagn på mina föräldrars tomt är förmodligen inget som ökar mina chanser på den fronten. Det är klart att den jag träffar ska tycka om mig för den jag är, men jag skulle faktiskt ha full förståelse för om någon annan tyckte att husvagnsboendet var en dealbreaker. Detta är egentligen ingen anledning till att jag väljer att flytta tillbaka till en lägenhet, men jag ser det som en potentiell bonus.

Hur kommer det påverka mina ekonomiska mål?

Det kommer bli dyrare för mig att bo i lägenhet än vad det har varit för mig att bo i husvagn. Om du läst min blogg sedan innan vet du säkert redan att jag strävar efter att bli ekonomiskt oberoende. Att ha pengar över som jag kan investera är därför väldigt viktigt för mig.

Jag har bara gjort lite grova estimat. Jag vill inte räkna på det i för stor detalj för man vet aldrig vad som händer i framtiden. Det finns många saker som kan påverka hur det kommer gå för mig och det är därför en stor risk att mina estimat inte stämmer. I alla fall så har jag kommit fram till att det bör göra så att det tar mig ca 2-5 år längre tid att bli ekonomiskt oberoende. Det är egentligen inte så farligt med tanke på att detta förhoppningsvis ökar min livskvalite. Skulle det inte göra det får jag komma på någon annan lösning.

Sammanfattning

Detta var då mina anledningar till att jag väljer att flytta till lägenhet från husvagn. Det kommer ha en negativ påverkan på min ekonomi, men förhoppningsvis ökar det min livskvalite, och då känner jag att det kan vara värt det.

Har du själv bott i lägenhet, bytt boendeform för att sedan flytta tillbaka till lägenhet? Du får jättegärna lämna en kommentar nedan med dina tankar.

Om du vill läsa mer av denna bloggen har jag ett nyhetsbrev som du kan prenumerera på. Då får du en påminnelse när jag skrivit något nytt här på bloggen.

Lämna en kommentar