Fördelar med att bo i husvagn

Om jag inte ansåg att det fanns några fördelar med att bo i husvagn hade jag såklart inte gjort det. I detta inlägget kommer jag lista det jag anser vara dem största fördelarna med att bo i husvagn och också anledningarna till varför jag gör det.

Jag har också skrivit om nackdelarna med att bo i husvagn, det inlägget kan du hitta här. Om du vill läsa mer om varför jag bor i husvagn kan du göra det här.

Det gör det möjligt att bo utanför stan

Innan jag flyttade till husvagn bodde jag i en lägenhet i stan och även jag tyckte om själva lägenheten kände jag att jag inte fick någon riktig ro där. Det fanns alltid nåt som störde, högljudda grannar, oljud från bilarna som körde på vägen utanför eller något annat. Jag är både gnällig och ljudkänslig, så att bo så nära mycket människor passar helt enkelt inte mig särskilt bra.

Att köpa hus i dem områden jag skulle kunna tänka mig att bo i hade kostat mer än vad jag är sugen på att betala. Jag har turen att kunna ställa min husvagn på mina föräldrars tomt vilket ger mig ett riktigt toppenläge. Det ligger utanför stan, i ett lugnt område och jag kan knappt se eller höra mina grannar. Jag har mycket enklare för att slappna av här ute och jag sover betydligt bättre än i stan.

Nackdelen är att jag inte kan promenera till jobbet längre. För tillfället tar jag bilen men jag planerar att börja cykla till jobbet efter vintern. Då får jag in lite motion i vardagen, vilket även det är en fördel.

Det är billigt

Eftersom att jag inte står på camping blir det väldigt billigt för mig att bo i husvagn. Ett av mina mål är att i framtiden bli ekonomiskt oberoende eller ekonomiskt fri, och nu kan jag investera pengar som annars skulle gått till hyra eller bostadslån.

Det är mysigt

En annan grej jag gillar med att bo i husvagn är att det är väldigt mysigt. Det påminner mig lite om att vara i en fjällstuga och jag känner att det är enkelt att komma till ro här.

Hur länge planerar jag att bo i husvagn?

Jag har ingen bestämd tidsplan för hur länge jag kommer bo i husvagnen. För tillfället är detta min permanentbostad och det passar mig rätt bra, men jag vet att inte kommer vilja ha det så här för all framtid.

Det hade t ex varit skönt med lite mer utrymme, en dusch, en tvättmaskin och en diskmaskin. Det är saker jag klarar mig utan just nu men i framtiden kommer jag vilja ha det.

Sammanfattning

Detta var alltså det som jag tycker är dem största fördelarna med att bo i husvagn. Dem kan verka få men för mig är dem väldigt stora och väger för tillfället tyngre än nackdelarna. Om du vill får du gärna prenumerera på mitt nyhetsbrev. Då får du ett mail som påminnelse när jag skrivit ett nytt inlägg.

Har du bott i husvagn? Hur tyckte du att det var? Du får jättegärna kommentera om du har egna erfarenheter eller bara någon fråga.

Lämna en kommentar