Ge presenter till en minimalist – 5 Presenttips

Att ge presenter till minimalister är inte alltid enkelt och det kan svara svårt att veta vad man ska köpa. Jag själv är minimalist och har funderat lite på vad jag tycker om att få för presenter.

Det är heller inte helt lätt att önska sig saker om man försöker leva minimalistiskt. Även om man säger att man inte vill ha något slutar det ofta med att man får något som man inte alls behöver.

Presenttipsen i det här inlägget utgår ifrån mina egna tankar och upplevelser. Om du har något eget tips får du gärna skriva det i en kommentar längre ned på sidan. Jag hoppas dessa tipsen kan hjälpa dig att köpa bra presenter, oavsett om det handlar om en födelsedagspresen, julklapp, börllopspresent eller examenspresent. Förhoppnigsvis är tipsen användandbara oavsett om presenten är till en partner, ett barn, en vän eller någon annan.

1. Saker dem beöver

Om du vill att den som får presenten ska bli glad är nog det bästa att helt enkelt fråga om det finns något som dem behöver. Det kanske inte känns så festligt att köpa t ex en fönsterskrapa, men om dem skulle vara nåt dem behöver så är det ju trots allt en bra present.

2. Förbrukningsvaror som present

En annan typ av present som jag tror går hem hos minimalisterna där ute är att köpa förbrukningsvaror. Om du känner någon som älskar choklad kan du t ex köpa en finare choklad. Om någon gillar öl kan du ge bort en liten exklusivare öl.

3. Presentkort

Om du inte har någon aning vad du ska ge bort men vet att den som ska få presenten tycker om en viss butik eller använder en viss tjänst kan du köpa ett presentkort

Till en musikälskare skulle du t ex kunna ge bort ett presentkort på Spotify eller vilken musiktjänst personen föredrar. Till någon som älskar att resa kan du köpa presentkort på ett flyg- eller resebolag.

4. Bjud på middag

Alla behöver äta och enligt mina erfarenheter brukar de flesta uppskatta att bli bjuden på middag. Oavsett om du väljer att gå ut på restaurang eller själv laga personens favoriträtt så tror jag att en middagsbjudning som present kan bli uppskattat.

5. Upplevelser som present

Mitt sista presenttips är att ge bort en upplevelse. Här kan man vara väldigt kreativ. Visserligen kandet vara lite klurigt att ge bort en riktigt lyckad upplevelse om man inte riktigt vet vad personen tycker om, men för minimalister som oftast inte vill ha saker tror jag att upplevelser uppskattas.

Sammanfattning

Detta var mina 5 presenttips när det kommer till att ge presenter till minimalister. Har du något eget tips? Skriv gärna en kommentar nedan om du vill dela med dig!

Om du vill läsa mer av min blogg i framtiden har jag ett nyhetsbrev som du kan prenumerera på. Då får du påminnelser när jag skriver något nytt här på bloggen.

Lämna en kommentar