Investmentbolagen faller på börsen

Jag har tidigare reflekterat över om investmentbolagen skulle kunna närma sig en bubbla och varit lite småorolig över premievärderingarna som vi fått se på sistone. Idag verkar det som att marknaden började hålla med då många investmentbolag visar röda siffror.

För transparensens skull kan jag medge att jag själv äger aktier i många olika investmentbolag och att jag gillar dem som investering, även om jag varit lite rädd över hur värderingarna sett.

Hur har ser det ut för de svenska investmentbolagen idag? Notera att kursen kan ha ändras efter att jag släppt det här inlägget så siffrorna kanske inte stämmer när du läser detta. I tabellen nedan kan du se hur investmentbolagen som jag äger har gått än så länge idag.

InvestmentbolagUtveckling i dag
Bure Equity-7,48 %
Creades-4,84 %
Investor-0,32 %
Kinnevik-3,58 %
Latour-5,66 %
Linc-2,55 %
Lundbergföretagen-0,61 %
Svolder-7,03 %
VEF-1,89 %

Både Bure Equity och Svolder har fallit med över 7 %, vilket är rätt mycket för att vara under en dag. Samtidigt gör det här mig inte särskilt orolig då jag vill äga investmentbolagen långsiktigt och om värderingarna faller kan jag köpa billigare vid nästa lön. Hellre att dem faller hårt nu än om 3 år när jag äger fler aktier.

Alla investmentbolag jag äger förutom Investor handlas fortfarande till en premie, så jag tror att dem kan sjunka ännu mer, men då försöker jag helt enkelt fylla på så det gör mig egentligen inte så mycket. Om du vill se mer om investmentbolagens värderingar kan du kolla på ibindex.

Äger du investmentbolag? Vad tycker du om fallet? Lämna gärna en kommentar nedan om du vill. Glöm inte att prenumerera på mitt nyhetsbrev om du vill få påminnelser när jag skriver något nytt här på bloggen.

Lämna en kommentar