Kryptovalutorna rasar

I skrivande stund har det globala marknadsvärdet för kryptovalutor sjunkit med 15 % under det senaste dygnet. På en vecka har Bitcoin tappat 30 % och Ethereum nästan 35 %.

Glöm inte att prenumerera på mitt nyhetsbrev om du vill få en påminnelse när jag skriver något nytt här på bloggen.

Jag själv har påverkats en hel del av det här tappet. Under de senaste dagarna har min portfölj sjunkit med mer än 400 000 kronor. Om du läst min blogg innan vet du kanske att jag investerat i certifikat som följer kursen av Ethereum. Mer om detta kommer i framtida månadsrapporter.

Varför sjunker priset?

Frågan som många ställer sig är så klart varför. Varför sjunker priset? Jag har inget definitivt svar på den här frågan, men jag ser flera saker som skulle kunna ha en påverkan.

Tesla avbryter möjligheten att ta betalt i Bitcoin

Jag har tidigare skrivit om att Tesla slutar ta emot Bitcoin. Detta kan mycket väl vara en del av varför priset sjunker.

Rädla för miljöpåverkan

En förlängning av detta är att det blivit mycket diskussioner om kryptovalutors påverkan på miljön. Miljöfrågan är som du säkert redan vet väldigt het idag, och om det finns en rädsla för att kryptovalutor påverkar negativt kan intresset för kryptovalutorna säkert svalna av.

Personligen tycker jag det är bra att det pratas om detta. Ethereum planerar att gå från Proof of Work till Proof of Stake vilket gör att datorkraften som krävs för att driva blockkedjan minskar avsevärt. Vissa påstår att energiförbrukning kan minska med 99,5 % i Ethereum.

Kinesiska branschorganisationer går ut med varningar

Tre kinesiska branschorganisationer har gått ut med varningar till banker, finansbolag och betalningsförmedlare och sagt att bolagen inte får erbjuda tjänser inom handel eller sparande i kryptovalutor. Mer info finns hos SVT.

Marknaden reagerar så klart negativt på såna här nyheter.

Vinsthemtagningar

Jag tror att det ovan i kombination med hur starkt kryptovalutorna har gått också gör det möjligt att det sker en hel del vinsthemtagningar. Detta är dock enbart spekulationer från min sida.

Hur agerar jag nu?

I skrivande stund har jag inte agerat alls på det senaste raset. Ethereum har i skrivande stund stigit med 263 % under 2021, och då är det efter dessa nedgångar. Så det har fortfarande varit en bra investering.

För ett tag sedan tog jag hem lite vinst i ether vilket känns skönt nu när det sjunker. Skulle det fortsätta sjunka kanske det blir relevant att köpa mer.

Överlag är jag inte jätteorolig då jag har en fortsatt tro på Ethereum och uppdateringarna som kommer ske där inom det närmsta året.

Vad tror du om kryptovalutornas framtid? Lämna gärna en kommentar nedan.

Om du vill följa min resa mot ekonomiskt oberoende så skriver jag månadsrapporter varje månad där du kan följa min ekonomi och mina investeringar.

Lämna en kommentar