Månadsrapport – April 2020

Då var ännu en månad avklarad och det har blivit dags för aprils månadsrapport.

Ekonomi

Inkomster och utgifter

KategoriSumma
Lön efter skatt37185kr
Annan1000kr
Lunchförmån2156kr
Total inkomst40341kr

Min inkomst var mycket högre denna månaden då årsbonusen på jobbet betalades ut.

I tabellen under syns mina utgifter för månaden.

KategoriSumma
Boende1170kr
Transport1002kr
Telefon468kr
Mat & hygienartiklar4081kr
Kläder0kr
Nöje1701kr
Annat242kr
Buffert/Korttidssparande1500kr
Totala utgifter10164kr

Bland utgifterna sprang matkostnaden iväg lite. Det är delvis för att jag kom igång med träningen och köpte proteinpulver och kreatin men också för att köpte lite dyrare mat helt enkelt.

Investeringar

I tabellen nedan kan du se vart jag har investerat pengar denna månaden.

KategoriSumma
Nordamerikanska aktier9000kr
Europeiska aktier9000kr
Fonder9000kr
Kryptovaluta0kr
Totala investeringar27000kr
Sparkvot66,93%

Denna månaden valde jag att lägga lika delar i mina tre aktieportföljer och skippa krypton. Precis som vanligt är jag långsiktig och fortsätter köpa på mig.

Om du är uppmärksam ser du kanske att inkomster, utgifter och investeringar inte går ihop riktigt. Det är helt enkelt för att jag skriver månadsrapporterna från månad-till-månad och inte lön-till-lön, vilket gör att det blir ett litet ”glapp”, men årstotalen bör fortfarande bli rätt och riktig.

Se tabellen nedan för att se hur mina portföljer presterade denna månaden.

PortföljUtveckling under månadenUtveckling under året
Europeiska aktier+6,86%-10,57%
Nordamerikanska aktier+12,07%+1,43%
Kryptovalutor+66,74%+79,78%
Indexfonder+11,52%-7,34%
Totala portföljen+12,36%-0,93%

Det var en rolig månad för alla mina portföljer. Kryptovalutan steg mest med 66%. Min Nordamerikanska portfölj presterade en halv procent bättre än mina indexfonder medans min Europeiska aktieportfölj gick sämre än indexfonderna.

Böcker

Denna månaden har jag kommit igång och börja läsa en ny bok vid namn The Lean Startup. Jag kommer förmodligen skriva en bokrekommendation när jag är klar då jag redan nu känner att det är en riktigt bra bok.

Bloggning

I första halvan av april kom jag igång med skrivande ordentligt. Tyvärr slutade andra halvan med väldigt mycket jobb så jag fick prioritera ner skrivandet. Överlag var det en bra månad och jag fick iväg fler inlägg än under tidigare månader så jag är nöjd.

Övrigt

I övrigt har det varit en rätt normal månad för min del. Jag har funderat vidare lite på hur jag ska göra med min boendesituation och som det ser ut nu ska jag bo kvar i husvagnen och se hur det känns under sommaren.

Även om jag egentligen vill bo i hus så avskräcker det mig lite. Dels är husen jag vill bo i väldigt dyra och jag undviker gärna att belåna mig upp till öronen samtidigt som jag behöver pynta en mycket pengar i kontantinsatsen. Det känns också som ett stort steg att göra själv. En liten del av mig är sugen på att flytta in till stan igen för att kunna vara mer social nu när jag är singel, men samtidigt minns jag att jag inte trivdes i stan innnan. Dock var nog mycket av det för att lägenheten jag bodde i då inte hade något bra läge samt att jag överlag inte mådde så bra under den perioden. Vi får se vad som händer i framtiden helt enkelt.

Sammanfattning

April var en rätt bra månad och det var riktigt kul att komma igång med skrivandet under första halvan av månaden. Förhoppningsvis kan jag fortsätta så när det lugnar ner sig lite på jobbet framöver.

Om du vill få en påminnelse när jag publicerar inlägg, t ex min nästa månadsrapport eller en bokrekommendation kan du prenumerera på mitt nyhetsbrev. Då får du ett mail när jag släppt något nytt här på bloggen. Som vanligt får du gärna lämna en kommentar om du har någon fråga.

Lämna en kommentar