Månadsrapport – Juli 2020

Ännu en månad har flygit förbi och det är dags för en till månadsrapport. Då jag har semester blir det ett lite kortare inlägg än normalt.

Ekonomi

Inkomster och utgifter

I tabellerna nedan kan du se mina inkomster och utgifter för månaden.

KategoriSumma
Lön efter skatt24102kr
Annan1800kr
Lunchförmån2156kr
Total inkomst28058kr
KategoriSumma
Boende1175kr
Transport813kr
Telefon468kr
Mat & hygienartiklar2651kr
Kläder30kr
Nöje1586kr
Annat2959kr
Buffert/Korttidssparande500kr
Totala utgifter10182kr

På inkomstsidan var det rätt normalt men på utgiftssidan ser det lite annorlunda ut. Kostnaden för både nöje och annat är högre än vanligt. Kategorin nöje är lite högre då jag varit ute och druckit en del öl på barer. Annat är högre då det varit olika tillställningar och födelsedagar där man förväntats köpa presenter.

Investeringar

I tabellen nedan kan du se var jag valde att investera denna månaden.

KategoriSumma
Nordamerikanska aktier8000kr
Europeiska aktier8000kr
Fonder1000kr
Kryptovaluta0kr
Totala investeringar17000kr
Sparkvot60,59%

I tabellen nedan kan du se hur mina investeringar har gått, både för månaden och för året.

PortföljUtveckling under månadenUtveckling under året
Europeiska aktier+4,74%+7,86%
Nordamerikanska aktier+2,79%+7,98%
Kryptovalutor+48,43%+170,11%
Indexfonder-1,41%-6,50%
Totala portföljen+6,30%+6,79%

Båda mina aktieportföljer fortsatte att överprestera indexfonderna och sett till året har det blivit stor skillnad. Om det fortsätter såhär även under nästa år kanske jag börjar sälja av indexfonder och köpa enskilda aktier istället. Något annat som utmärker sig är kryptovalutan. Jag har investerat i kryptovalutan Ethereum och den steg hela 48% under Juli och det är helt klart min bästa investering jag gjort än så länge.

Böcker

Jag har varit dålig på att läsa. Dels för att jag tappat vanan av att läsa nu under semestertider men också för att boken jag läser inte var något vidare, så jag har inte riktigt varit sugen på att läsa. När semestern är slut ska jag försöka jobba på att göra läsningen till en vana igen.

Bloggning

Jag har faktiskt inte bloggat alls under Juli vilket innebär att jag inte är i närheten av min ambitionsnivå, men just nu gör det mig ingenting. Under semestern har jag faktiskt lyckats slappna och jag har märkt stor skillnad i mitt välmående. Jag har sovit bättre, haft mindre ångest och mina tvångstankar har minskat. Därför har jag valt att skjuta lite på bloggningen till jag känner att jag pallar med den helt enkelt.

Sammanfattning

Juli har varit en bra månad. Det har varit helt fantastiskt skönt med semester och det gör mig bara mer övertygad om att jag inte är skapad för att jobba 40h i veckan. Det är såhär livet ska vara och det gör mig ännu mer taggad på att uppnå mitt mål om att bli ekonomiskt oberoende.

Om du vill läsa mer av min blogg har jag ett nyhetsbrev som du kan prenumerera på. Då får du en påminnelse när jag släpper något nytt här på bloggen.

Lämna en kommentar