Månadsrapport – Juni 2020

Juni månad har kommit till ända och det är dags för en ny månadsrapport.

Ekonomi

Inkomster och utgifter

KategoriSumma
Lön efter skatt25243kr
Annan1000kr
Lunchförmån2156kr
Total inkomst28399kr

Jag tjänade någon tusenlapp extra denna månaden p.g.a. lite övertidsjobb men i övrigt ser inkomsterna helt normala ut för min del.

Tabellen nedan visar mina utgifter för juni månad.

KategoriSumma
Boende1170kr
Transport1483kr
Telefon468kr
Mat & hygienartiklar2600kr
Kläder300kr
Nöje824kr
Annat739kr
Buffert/Korttidssparande1000kr
Totala utgifter8584kr

Utgifterna var lägre än vad jag väntade mig denna månaden. Dels för att jag ätit ute mer än vanligt men också för att jag varit ute på krogen mer än vanligt vilket ofta resulterar i extrakostnader.

Investeringar

I tabellen nedan ser du hur jag har investerat under månaden.

KategoriSumma
Nordamerikanska aktier9000kr
Europeiska aktier7500kr
Fonder2000kr
Kryptovaluta1000kr
Totala investeringar19500kr
Sparkvot68,66%

Jag valde att fylla på mer i aktieportföljerna jämfört med fondportföljen. Dels för att dem gått bättre under året men också för att det är mycket roligare. På tal om det kan vi kolla på hur mina portföljer presterade nu i juni.

PortföljUtveckling under månadenUtveckling under året
Europeiska aktier+4,18%+2,42%
Nordamerikanska aktier+1,60%+4,53%
Kryptovalutor-7,40%+79,51%
Indexfonder+1,43%-6,12%
Totala portföljen+2,14%+2,24%

Även denna månaden presterade aktieportföljerna bättre än mina indexfonder. Det ska bli riktigt spännande att se om det fortsätter i framtiden. Att överprestera mot index hade varit fantastiskt kul om jag lyckas göra det under en längre period. Min portfölj med kryptovalutor utmärker sig och gick ner en del, men det är en högriskinvestering och det känns som att det kan gå hur som helst.

Böcker

Under juni läste jag ut boken The Lean Startup och det kommer att komma upp en bokrekommendation på den nu under juli. Jag har även börjat läsa en ny bok som heter The Art of Possiblity.

Bloggning

I juni blev det inte så mycket bloggande för min del av olika anledningar, men främst för att jag prioriterat träning, datorspel och umgänge med mina vänner. Snart är det semesterdags och då ska jag försöka skriva lite mera, men jag vill inte att skrivandet ska bli ett måste som hela tiden stressar mig. Hellre ett inlägg i månaden än inget någonsin tänker jag.

Månadens inlägg:
Passiv inkomst är inte hållbart

Övrigt

I förra månadsrapporten skrev jag att jag förmodligen kommer sluta bo i husvagn och istället flytta in till en lägenhet i stan och nu är det i princip bestämt att det blir så. Jag har hittat en lägenhet som jag verkligen gillar och som jag tror jag kommer trivas i.

I något annat inlägg har jag skrivit att jag inte tyckte om att bo i stan. Jag har funderat mycket på det och jag tror att det delvis har att göra med att jag var väldigt stressad under en period vilket gjorde att jag inte mådde särskilt bra. Just nu känns det i alla fall som rätt beslut. Det kommer innebära att jag inte kan spara lika mycket pengar, men jag kommer ha närmre till både vänner och jobb vilket ska bli kul.

Sammanfattning

Juni har gått väldigt fort och överlag har det varit en rätt bra månad. Jag har inte skrivit eller läst så mycket som jag egentligen vill men jag har haft hyfsat mycket på jobbet och vill inte känna mig stressad över saker när jag väl kommer hem så det har blivit fokus på saker som jag tyckt varit kul just för stunden.

Om du vill få en påminnelse när jag publicerar nya inlägg på bloggen kan du prenumerera på mitt nyhetsbrev. Då får du ett mail när jag släppt något nytt här på bloggen. Du får gärna lämna en kommentar nedan om du känner för det.

Lämna en kommentar