När är man rik?

Det är många där ute som drömmer om att bli rika, men vad innebär det egentligen att vara rik? Hur mycket pengar krävs för att bli rik?

Jag har tidigare skrivit om att det går att bli rik i Sverige. I det här inlägget tänkte jag diskutera lite kring hur jag ser på begreppet rik.

Om du vill fortsätta läsa min blogg i framtiden har jag ett nyhetsbrev som du kan prenumerera på för att få en påminnelse när jag skrivit något nytt här på bloggen.

Definition av rik

Definition av rik är att man är ”mycket väl försedd med ekonomiska tillgångar”. Det finns alltså ingen officiell siffra man behöver uppnå för att klassas som rik. Detta gör att det hela blir en tolkningsfråga.

Enligt en undersökning tyckte var tredje svensk att man är rik om man hade 1,5 miljoner kronor. Många tyckte att man var rik först när man hade 5 miljoner kronor, men egentligen är det helt ointressant vad andra tycker. Det viktiga är hur man själv ser på det.

Eftersom att det inte finns någon officiell siffra så får man själv bestämma när man är rik.

Hur jag ser på det

Först och främst tycker jag att begreppet rik i sig är rätt intetsägande, däremot blir det mer intressant om man tittar på vad man faktiskt kan göra med pengarna.

Om du läst min blogg innan vet du kanske att jag drömmer om att bli ekonomiskt oberoende. Då har man möjligheter att byta jobb, starta eget eller sluta jobba helt om man skulle vilja. För mig är det att vara rik. När pengarna kan omsättas till frihet, då är man rik tycker jag.

Vissa skulle kanske kalla mig rik för min ålder om man ser till hur mycket pengar jag har, men jag tycker inte att mina pengar förändrar så mycket för mig i dagsläget. Jag skulle kunna köpa en begagnad Lamborghini om jag ville, men det är inget som i sig skulle berika mitt liv.

Jag tycker helt enkelt inte att pengar är så mycket värda om dem inte används för att på riktigt göra livet bättre. Visserligen skulle jag kunna använda mina pengar för att köpa mig ett bättre boende, men jag är rätt nöjd med det jag har nu. Jag skulle också kunna använda pengarna för att resa, men man behöver inte flera miljoner för att resa under semestern.

Sammanfattning

Detta var lite kort mina tankar om när man är rik. Du får gärna lämna en kommentar och skriva vad du tycker.

Om du vill följa min resa mot att bli ekonomiskt oberoende skriver jag månadsrapporter varje månad där jag går igenom min ekonomi.

Lämna en kommentar