Välkommen till EnBraBlogg

Hej! Vad kul att du hittat hit, välkommen till EnBraBlogg. Du undrar säkert vad detta är för blogg och vem jag är. Det tänkte jag beskriva i det här inlägget.

Vem är jag?

Så vem är då jag som skriver på denna bloggen?

Jag är en man på mellan 20-30 år som har ett vanligt kontorsjobb inom it-branschen. När jag inte jobbar tycker jag om att laga mat, träna, läsa, blogga, titta på film och serier, samt umgås med min familj och mina vänner. På sommarn paddlar jag lite kajak och på vintern försöker jag åka iväg och åka snowboard, även om det inte händer så ofta som jag hade önskat.

Tyvärr så vill jag av lite olika skäl hålla mig anonym tillsvidare. Huvudsakligen för att jag vill vara så transparent som möjligt när jag skriver om min privatekonomi. Eftersom att det är roligare för er läsare om bloggen är mer personlig så kommer jag att omvärdera detta beslut flera gånger i framtiden och det är inte säkert att det förblir såhär för alltid. Jag hoppas ni förstår och accepterar mitt beslut. Om ni önskar att jag ska vara mer personlig får ni mer än gärna kommentera det på något av mina inlägg.

Om du fortsätter läsa min blogg så kommer du lära känna mig bättre och säkert snabbt inse hur jag är som person. Har du någon fråga är det bara att kommentera i något av mina inlägg så svarar jag enligt min bästa förmåga.

Vad handlar EnBraBlogg om?

Denna bloggen handlar om lite olika saker, men huvudsakligen följande.

Ekonomiskt oberoende, ekonomisk frihet och privatekonomi

Jag har som mål att bli ekonomiskt oberoende, eller ekonomiskt fri som vissa väljer att kalla det. Att vara ekonomiskt oberoende kan betyda olika saker för olika människor. För mig innebär det att mina investeringar genererar tillräckligt mycket avkastning så att jag inte måste jobba för att täcka mina levnadskostnader. På bloggen jag att kommer skriva mer om hur jag planerar att göra detta, hur jag ser på ekonomiskt oberoende och privatekonomi i helhet, hur jag investerar, samt skriva månadsrapporter om hur det går på min resa.

Relaterade inlägg:
Ekonomiskt oberoende och ekonomisk frihet
Min investeringsstrategi – hur jag investerar
Spara pengar på mat – 9 tips
Börja köpa aktier – nybörjarguide

Minimalism

Minimalism är något som jag snubblade över för något år sedan genom en dokumentär på Netflix. Den dokumentären, tillsammans med podcasts, bloggar och böcker har förändrat min syn på konsumtion, min tid och hjälpt mig att förstå vad jag tycker är viktigt här i livet. På bloggen kommer jag att skriva om hur jag ser på minimalism och hur det hjälpt mig.

Relaterade inlägg:
Minimalism
9 anledningar till att bli minimalist

Böcker

Förr i tiden läste jag aldrig böcker och nu älskar jag det. Varför? För det är så himla lärorikt och inspirerande. Det finns så otrolig mycket bra saker att lära sig som kan förändra ens liv på riktigt. I takt med att jag läser böcker kommer jag att ge er boktips här på bloggen. Med lite tur kanske någon annan upptäcker sitt intresse för böcker på samma sätt som jag har gjort.

Några av mina boktips:
Factfulness
The Lean Startup
One Up On Wall Street

Personlig utveckling

Jag kommer även att skriva lite om personlig utveckling. Det kan handla lite om vad som helst egentligen då det är ett brett område men i grund och botten handlar det om att få en bättre livskvalitet och lära sig att nå sina drömmar och mål. Enligt mig är det något som alla bör vara intresserade av.

Relaterade inlägg:
Anledningar till att läsa mer böcker – Därför borde du läsa mer
13 Saker alla borde göra enligt mig

Bloggande

Jag tycker att bloggande har ett oförtjänt dåligt rykte. Enligt mig är det en väldigt givande hobby där man själv lär sig mycket och samtidigt möjlighet till att inspirera andra. Därför kommer jag självklart skriva om bloggande samt ge tips på hur man kommer igång och tar sig förbi några vanliga hinder och problem som jag själv har upplevt.

Relaterade inlägg:
Varför jag bloggar – 5 Anledningar

Månadsrapporter

Varje månad skriver jag en månadsrapport. Där kan du se hur mycket jag tjänat och hur mycket jag spenderat. Du kan också se hur mycket jag investerat och i vilken av mina portföljer som jag har investerat i. Jag skriver även lite allmänt om hur månaden har varit.

Länk till månadsrapporterna.

Hur det är att bo i husvagn

Under våren 2019 insåg jag att jag inte ville bo i stan längre. Egentligen vill jag inte ens bo i lägenhet och enligt mig är huspriserna i de områden där jag skulle kunna tänka mig att bo på tok för dyra för tillfället, samtidigt kändes tajmingen för mig att köpa hus inte helt rätt. Lösningen på mitt problem blev att köpa en husvagn. Hösten 2019 flyttade jag in. Jag bodde i husvagnen i ett år innan jag bestämde mig att det var dags att flytta in till stan igen, av lite olika anledningar. Det var en rolig upplevelse och även om jag valde att flytta tillbaka till en lägenhet är jag glad att jag testade att bo i husvagn.

Relaterade inlägg:
Bo i husvagn FAQ
Fördelar med att bo i husvagn
Nackdelar med att bo i husvagn
Flytta till lägenhet

Affiliate marknadsföring

Affiliate marknadsföring är ett sätt att tjäna pengar på nätet. Enligt mig har affiliate marknadsföring många fördelar jämfört med andra typer av verksamheter man kan ägna sig åt och att kunna tjäna pengar hemifrån på nätet är lite av en dröm för mig. Jag har ett par pågående projekt som jag kommer att skriva om, men jag kommer också låta er följa med nya projekt jag ger mig in i.

Varför ska du läsa EnBraBlogg?

Så varför ska du då läsa min blogg? Förhoppningsvis är du intresserad av det den handlar om. Min ambition är att göra den bättre än många andra bloggar inom samma områden. En stor del av alla bloggar jag hittar är tyvärr jättedåligt gjorda och fulla med jobbig reklam. Jag tror att min tekniska bakgrund kan hjälpa mig att optimera bloggens prestanda samt göra den mer användarvänlig för er läsare. Jag kommer heller inte att fylla den med reklam som är irrelevant för innehållet.

Nyhetsbrev

Ett enkelt sätt att fortsätta följa min blogg är genom att prenumerera på mitt nyhetsbrev här. Genom att göra det får du en mailpåminnelse när jag publicerat ett nytt inlägg här på bloggen.

Sammanfattning

Det var alltså en liten introduktion om mig och min blogg. Jag hoppas att du som läsare finner den intressant och inspirerande. Har du någon fråga får du gärna ställa den i kommentarsfältet på något av mina inlägg.

Lämna en kommentar