Personliga mål för 2021

Inför förra året skrev jag ner några personliga mål som jag ville uppnå inför 2020 i ett anteckningsblock. Även om jag inte uppnådde mina mål så gav dem mig en riktning, och det är det jag anser vara det viktiga. Sätter man svåra mål kanske man inte uppnår dem, men förhoppningsvis tar man sig en bit framåt mot att faktiskt uppnå målet. För mig är utvecklingen det primära.

Nu är det dags för mig att pynta ner några mål inför 2021. I år väljer jag att blogga om dem. Dels för att det förhoppningsvis får mig att ta mer ansvar över målen men också för att dem kanske kan inspirera någon annan att sätta egna mål för året. Om ni har egna mål får ni gärna dela med er av dem i kommentarsfältet nedan.

Ekonomi

För ett tag sedan skrev jag ett inlägg om att jag blivit miljonär och jag hade gärna satt upp ett mål för 2021 att nå upp till en viss summa, men eftersom att jag inte kontrollerar över hur börsen går väljer jag att inte göra det. Om mina portföljer går jättebra kanske jag når miljon nummer två redan under 2021, men det är som sagt inget jag styr över. Något jag däremot kan styra över hur mycket jag väljer att investera.

Mitt ekonomiska mål för 2021 är att investera 15 000 kronor per månad i genomsnitt. Det är ett rätt satsigt mål för mig och jag vet inte om jag kommer klara av att uppnå det. Det beror lite på hur min löneökning ser ut, jag väntar fortfarande på ett beslut angående den. Oavsett vilken summa jag landar på så känns det som ett bra riktmärke. Det är ett hårt mål men långt ifrån omöjligt.

Träning och hälsa

Jag anser att hälsa är väldigt viktigt. Livet är mycket roligare om man ger sig optimala förutsättningar för att må bra. Det är också kul att träna och bli fysiskt starkare samtidigt som det har massa andra fördelar. Under 2021 har jag som mål att styrketräna 4 dagar i veckan och ta promenader 2-3 dagar i veckan förutsatt att jag är frisk. Till våren är målet att byta ut promenaderna till joggingrundor. Det här målet kommer jag säkerligen misslyckas med, men säg att jag lyckas styrketräna 3 dagar i veckan och ta en promenad i veckan så är det långt mycket bättre än ingenting alls.

Något som är svårt att mäta är mina stressnivåer, men jag vill ändå ha som mål att inte låta stressen från jobbet påverka mig negativt som det gjort tidigare.

Läsning

Under 2021 ska jag försöka läsa 2 böcker i månaden. Jag funderade på att sätta målet till 1 bok men det är jag rätt övertygad om att jag klarar av. Genom att sätta målet till 2 böcker per månad motiveras jag till att läsa ännu mer.

Om du undrar varför jag vill läsa har jag skrivit ett helt inlägg om varför jag tycker läsning är bra. Det kan du hitta här.

Bloggning

När det kommer till bloggandet är jag inte helt säker på vad jag ska sätta för mål. De två senaste åren har periodvis varit väldigt stressiga vilket har påverkat min mentala hälsa negativt. Hur mycket jag orkar blogga beror därför helt på hur jag mår. Vissa månader orkar jag inte skriva alls medans jag kan skriva jättemycket under andra.

Mitt mål för 2021 är att skriva ett inlägg på månad, exklusive månadsrapporterna.

Resor

För ett par år sedan fick jag upp intresset för att resa. Tyvärr har coronaviruset gjort det svårt och opassande att resa, men om situationen skulle ljusna vill jag försöka resa mera.

Resor under 2021

Skidresa

Den första resan jag tänker genomföra är en skidresa. Den är faktiskt inbokad trots att coronasituationen ser ut som den gör. Jag väljer att genomföra den då jag anser den vara hyfsat coronasäker. Jag kommer åka bil till och från skidorten och på plats kommer jag förmodligen bara umgås med mina vänner samtidigt som en stor del av tiden spenderas utomhus.

Surfresa

Om coronasituationen ser bra ut vill jag åka på en surfresa. Jag har aldrig surfat tidigare men det hade varit jättekul att testa. Jag har ett par kompisar som också är lite sugna på detta. Detta är inget jag tänker boka in förens allt med corona ser mycket bättre ut. Det beror också på hur det går med vaccination och sånt där.

Solresa eller tågluff

När jag var liten åkte vi aldrig på solsemester. När vi reste var det till närliggande länder, på skidsemster eller till länder som Island och England, inga solparadis alltså. För ett par år sedan var jag i Spanien med jobbet och det var helt fantastiskt. Värmen, maten, det var helt magiskt. Efter den resan åkte jag till Portugal med min exflickvän och även det var fantastiskt.

Jag skulle vilja resa mera, främst inom medelhavet. Då jag ogillar att flyga är jag lite sugen på att tågluffa eller åka buss ner genom Europa. Detta skulle kunna kombineras med en surfresa. Jag vågar dock inte planera detta i detalj förens coronapandemin är över.

Sammanfattning

Detta var mina mål inför 2021. Har du satt upp några egna mål? Lämna gärna en kommentar nedan! Om du vill läsa mer inlägg likt detta har jag ett nyhetsbrev som du kan prenumerera på. Då får du en påminnelse när jag skrivit något nytt här på bloggen.

Lämna en kommentar