Slutat läsa nyheter – Uppföljning

För ett tag sedan skrev jag om att jag funderade på att sluta läsa nyheter. Nu har det gått ungefär en månad och jag tänkte skriva en liten uppföljning om hur det har gått.

På det stora hela har det gått bra. Ibland har jag saknat att gå in och läsa kvällsblaskorna när jag fastnat i soffan efter middagen, men i övrigt har det varit väldigt skönt att bli av med det där slentrianliknande nyhetsläsandet som man gör utan något egentligt syfte. En gång upptäckte jag mig själv skriva in adressen till en nyhetsblaska i min webbläsare, men jag hann stoppa mig själv i tid.

Nu har det bara gått någon månad, men jag kan inte påstå att jag upplevt att jag missat något viktigt. Det känns som att man får all viktig information i alla fall. Det har också varit skönt att undgå alla negativa nyheter som inte ger mig något mer än en sämre världsbild och gör mig orolig inför framtiden.

Kort och gott kan man säga att mitt lilla experiment gjort att jag sparat tid utan att egentligen missa något. Nu är en månad rätt kort tid, så det är långt ifrån självklart att resultatet blir det samma i framtiden.

Det enda jag känner att jag saknat är att läsa ekonominyheter. Om du läst min blogg tidigare vet du att jag vill bli ekonomiskt oberoende och därför har ett stort intresse av ekonomi. Visserligen hade jag kunnat återinföra ekonominyheter och hållit mig borta från alla skräpnyheter.

Hur ser du på nyheter? Är det mest onödigt strunt som egentligen inte påverkar oss eller är det viktig information som vi absolut inte får missa? Du får gärna lämna en kommentar nedan.

Om du vill fortsätta läsa min blogg så har jag ett nyhetsbrev som du kan prenumerera på för att få en påminnelse när jag skrivit något nytt här på bloggen.

Lämna en kommentar