Spara pengar på semestern – Billiga resor

Jag tycker det är kul att resa. Jag tycker också det är kul att spara pengar så att jag kan bli ekonomiskt oberoende. Det här inlägget handlar därför om hur man kan spara pengar på semestern och resa billigt.

Om du vill se fler av mina spartips kan du klicka här.

Jämför priser

Mitt första tips är att jämföra priser. Det här gäller i princip allt. Det är vanligt att jämföra priser mellan olika flygbolag och mellan olika hotell, men det är också värt att tänka på att man kan jämföra mellan olika sätt att resa.

Jag tycker också om att jämföra mellan helt olika resemål. Sist jag skulle på semester så upptäckte jag att jag kunde åka till ett ställe med bättre hotellstandard för halva priset jämfört med dit jag planerade att åka från början.

Om du letar efter billiga flyg finns det många olika jämförelsetjänster där ute. Jag vågar tyvärr inte rekommendera någon speciell då jag känner att jag har lite för lite erfarenhet av dem.

Res sista minuten

Det här tipset har jag inte testat i praktiken ännu, men jag planerar att göra det i framtiden, nämligen att boka en sista minuten-resa. Jag har kollat lite på olika resebyråer och ibland kan det släppas resor till helt otroliga priser om man är beredd att åka inom närmsta veckan och chansa lite med vilket hotell man hamnar på.

Som sagt jag har inte testat det själv ännu men jag har kollat runt och det är vanligt att hitta resor för halva priset, och ibland kan man hitta dem som kostar 75 % av orginalpriset.

Res under lågsäsong

Ett annat tips för att resa billigt är att resa under lågsäsong, då brukar priserna gå ner. Det finns också fler fördelar med detta än dem ekonomiska. Eftersom att det är färre människor så är det generellt lite lugnare och mindre stök. Det blir också mindre kö till olika turistattraktioner.

Laga maten själv

Mitt sista tips för att få en billigare semester är att laga maten själv. Det kanske inte är så enkelt om man bor på hotell, men om man hyr en lägenhet eller bor på ett lägenhetshotell finns ofta köksutrustning så att man kan laga sin egen mat.

För mig som gillar matlagning är detta extra roligt då man får gå och handla mat och hitta lokala råvaror på det stället man besöker.

Sammanfattning

Detta var några små tips för hur man kan resa billigt och spara pengar på semestern. Det finns så klart många fler knep man kan använda sig av. Om du har något eget tips får du gärna dela med dig av det i en kommentar nedan.

Om du vill läsa fler av mina inlägg i framtiden har jag ett nyhetsbrev som du kan prenumerera på. Om du tycker det är kul med privatekonomi och investeringar så skriver jag månadsrapporter där du kan följa min ekonomiska resa mot att bli ekonomiskt oberoende.

Lämna en kommentar