Tjäna pengar på odds och betting

För någon vecka sedan såg jag att jag hade några kronor kvar på mitt bettingkonto. Jag tänkte att jag lika gärna kunde lägga några bets eftersom att det handlade om småpengar. I skrivande stund har jag lyckats gå 200 % i vinst. Var det tur? Till en viss del, absolut. Kanske till störst del.

Det här inlägget handlar om betting och om det är möjligt att tjäna pengar på betting. Det kanske till och med är möjligt att ha det som extrainkomst.

Det här inlägget skall inte ses som ekonomisk rådgivning. Det är enkelt att förlora pengar på betting och jag rekommenderar inte någon att göra det. Jag är ingen bettingexpert och det jag skriver här är helt enkelt mina tankar kring betting och ska inte ses som tips.

Vad är betting

Betting är helt enkelt vadslagning med pengar som insats. Det är vanligen inom sport men det går också att betta på politik och mycket annat.

Hur mycket man kan vinna på ett spel beror på oddsen.

Vad är odds

Så vad är då odds? Kort förklarat är det den bedömda sannolikheten för utgången av ett spel. Oddsen sätts av spelbolagen.

Ett exempel på odds är:

Chelsea 2.2
Oavgjort 3.3
Manchester United 3.5

Om du lägger ett spel för att Chelsea ska vinna för 100 kronor och Chelsea sen vinner matchen får du 220 kronor. En vinst på 120 kronor.

Det finns odds på mycket mer än vem som vinner matchen. Det går att betta på om båda lagen gör mål, hur många mål som görs, vem som gör mål och mycket mer.

Varför jag inte lyckats med bettingen

Jag har tidigare haft bra perioder för att sedan låta bettingen rinna ut i sanden och dö. Det finns lite olika anledningar till varför jag inte lyckats med bettingen, men följande är dem som jag tror har störst betydelse i mitt fall.

Bettat på spel jag inte har någon kunskap i

Överlag bettar jag inte på sport utan inom politik eller specialer som tv-events. Jag har ingen edge inom sport och håller mig därför borta från det. Problemet är att det inte alltid finns spel inom det jag bettar på.

Detta har gjort att jag vill fortsätta betta även när det inte finns något lämpligt spel att betta på, och då har jag bettat på fotboll eller e-sport, vilket så klart har gått väldigt dåligt då jag har inte har någon vidare koll på dem spelen.

Jag har varit hyfsat duktig på att ta hem lite vinst men överlag hade allt sett mycket bättre ut om jag bara håller mig till spelen som jag känner att jag har koll på.

Inte varit selektiv

Ett annat problem är att jag tycker att det är väldigt kul att betta vilket gör att jag ibland lägger fler bets än vad jag borde. Istället för att vara selektiv så har jag bettat på många spel. Ju fler spel jag lägger, ju mindre undersöker jag varje spel.

Jag tror jag hade presterat bättre genom att lägga färre men mer genomtänkta bets.

Betting är svårt

Betting är svårt. Hade det varit enkelt hade fler tjänat pengar på det och alla bettingsidor hade gått i konkurs. Bettingsidorna är duktiga på att sätta odds som är fördelaktiga till dem. Det finns viss visserligen dem som lyckas leva på spel, men sett till hur många som bettar tror jag det är relativt få.

Sammanfattning

Jag kommer att fortsätta spela lite för pengar som jag har råd att förlora. Hade det varit kul om jag delade med mig av spelen jag lägger häl på bloggen? Tanken är inte att bli någon spelbloggare då jag endast bettar ett par månader om året, men jag skulle kunna skriva lite om det i mina månadsrapporter.

Hur ser du på betting? Jag ser det mest som en hobby och jag spelar endast för pengar som jag har råd att förlora, så om jag skulle torska så gör det inte så mycket. Samtidigt lockar möjligheten att kunna tjäna extrapengar lite också.

Om du vill läsa fler inlägg likt detta har jag ett nyhetsbrev som du kan prenumerera på. Då får du en påminnelse när jag skrivit något nytt här på bloggen.

Uppdatering

Nu mindre än en vecka efter att jag skrev det här inlägget tyckte jag att det var dags för en liten uppdatering för transparensens skull. Dem pengarna jag nämnde i början som jag gjort 200 % i vinst på är numera värda 0 kronor.

Det gör mig egentligen ingenting då det bara handlade om småpengar. Jag spelar endast för pengar som jag har råd att torska.

Värt att nämna är att när jag bettar för så här småpengar så kan jag lägga allt på ett bet. Hade jag bettat för större summor hade jag ”sizat” mycket försiktigare så att man kan ha en dålig period utan att förlora sitt bettingkapital.

Ibland kan man vara nöjd över ett bet även om det inte gick hem, men i det här fallet kände jag faktiskt att jag la rätt dåliga bets. På ett sätt är det bra då det ger mig möjlighet att lära mig av mina misstag. Det är bara att ta nya tag och försöka ta bättre beslut nästa gång.

Lämna en kommentar