Varför jag bloggar – 5 anledningar

Jag tycker att bloggar har ett oförtjänt dåligt rykte och jag tror att en av anledningarna till att jag känner så är för att det finns så många dåliga bloggar där ute. Det är svårt att hitta riktiga kvalitetsbloggar, åtminstone i Sverige. I detta inlägg tänkte jag gå igenom anledningarna till varför jag bloggar och förhoppningsvis kanske jag inspirerar någon annan att starta en egen blogg någon dag. Så varför bloggar man? Detta är mina anledningar till varför jag bloggar.

1. Det är kul

Jag tycker det är roligt att blogga. Det är inte svårare än så. Att hitta på vad inlägg ska handla om och sedan skriva dem är helt enkelt en hobby för mig. I skrivande stund är denna bloggen rätt nystartad, men jag kan tänka mig att det blir ännu roligare när fler börjar läsa den och skriva kommentarer som jag sen får svara på.

2. Det är lärorikt

Genom att blogga lär jag mig nya saker. Jag har lärt mig hur man skapar en hemsida med wordpress och hur man konfigurerar den. Jag lär mig också mer om dem ämnena jag skriver om. Förhoppningsvis blir jag även en bättre skribent i takt med att jag bloggar. Jag kan även lära mig saker från er läsare igenom era kommentarer.

3. För att inspirera andra

En annan anledning är att jag blivit väldigt inspirerad av olika bloggar och det hade varit jättekul om jag lyckas inspirera någon annan på samma sätt. Det är något jag hoppas uppnå med min blogg en dag.

4. För att tjäna pengar

Jag hade ljugit om jag sa att jag inte gjorde detta för att tjäna pengar. Jag hoppas att bloggen ska generera någon typ av inkomst i framtiden. I alla fall så den täcker sina egna kostnader och om den genererar mer än så blir jag självklart jätteglad. Jag vill dock poängtera att pengar absolut inte är huvudsyftet med bloggen. I så fall hade jag fyllt den med reklam och annonser på alla tänkbara ställen, men jag tycker det sabbar användarupplevelsen på bloggen och har därför valt att inte göra det, även om det hade genererat mer pengar.

När jag använder mig av annonser är det relevant för bloggens innehåll för att inte störa dig som läsare. Och om ni ser en annons på bloggen är det för något som jag verkligen rekommenderar och själv har använt eller använder, om inget annat anges.

5. Många andra bloggar är kassa

Det finns många bra bloggar där ute, men det finns också många riktigt dåliga. Det kan handla om allt till innehåll, design, prestanda, användarupplevelse och mycket mer. Jag vill helt enkelt bidra till att det ska finnas fler bra bloggar och hoppas att jag lyckas med det.

Sammanfattning

Detta var då anledningarna till att jag bloggar. Bloggar du själv? I så fall får du gärna kommentera varför du gör det. Om du vill få en påminnelse när jag skriver något nytt här på bloggen kan du prenumerera på mitt nyhetsbrev.

Lämna en kommentar