Varför jag bor i husvagn

Att bo i husvagn är inte särskilt vanligt och när jag nämner att jag gör det så höjer folk ofta på ögonbrynen. Jag förstår att man tycker det är märkligt, det tyckte jag också för några år sedan, men sen så började jag fundera över det hela och började tycka att det lät vettigt. I det här inlägget tänkte jag försöka förklara varför jag bor i husvagn.

Jag har tidigare skrivit om både fördelar och nackdelar med att bo i husvagn.

Jag ogillade att bo i lägenhet

Innan jag flyttade till husvagn bodde jag i en lägenhet. Jag vantrivdes. Jag kände mig alltid uppstressad och arg över att det aldrig var helt tyst. Det var buller från bilarna på vägen utanför, det var skrikande barn i trapphuset, det var högljutt från fester på innergården och dem på våningen ovanför lät som steppdansare varje kväll. Jag är rätt ljudkänslig och allt detta gjorde att jag trivdes väldigt dåligt. Lägenheten i sig var jättefin och lagom stor men det hjälpte föga när jag aldrig kände att jag fick någon ro.

Mycket hade säkert kunnat vara bättre i en annan lägenhet men jag tror inte att lägenhet passar särskilt bra för mig. I min husvagn är mina enda grannar mina föräldrar och den står uppställd på en plats där det är lugnt och nära naturen. Jag mår helt enkelt mycket bättre av att bo i husvagn nära naturen jämfört med en lägenhet i stan.

Bo i husvagn för att spara pengar

Om du läst denna bloggen tidigare vet du redan att jag har som mål att bli ekonomiskt oberoende. För att bli det behöver jag så klart spara pengar och att bo i husvagn hjälper mig göra just det. Eftersom att jag inte bor på camping är det ett väldigt billigt boende. Det gör att jag kan investera flera tusenlappar extra varje månad.

Det är spännande och kul

När jag började förlika mig med tanken över att bo i husvagn tyckte jag det lät både spänannde och kul. Det kändes lite som ett äventyr på något sätt. Även om jag inte tänker bo såhär för alltid är det roligt att ha gjort det.

Jag kan bo lantligt men nära stan till en billig peng

Denna punkt är väl egentligen en kombination av de två första. Som jag nämnde ovan så tyckte jag inte om att bo i i lägenhet och att köpa hus i dem områden där jag vill bo kostar mer än vad jag kan och vill betala just nu. Eftersom att jag får ställa husvagnen på mina föräldrars tomt kan jag bo lantligt men med 15-20 minuters bilresa in till stan.

Husmarknaden är dyr

Allra helst hade jag velat bo i hus. Det behöver inte vara stort eller lyxigt men för mig är det viktigt att läget känns bra. Hus med lägen liknande dem jag vill ha är få och dyra. Om det inte blir en uppgradering mot att bo i husvagn känns det rätt omotiverat att lägga dyra pengar på det. Det är så klart inte säkert att husmarknaden lugnar ner sig, men oavsett så gör husvagnen så jag kan spara pengar tills dess att jag är redo för att köpa ett hus.

Tajming

När jag bodde i lägenhet gjorde jag det tillsammans med min exflickvän. När hon fick för sig att plugga på annan ort kändes det alltså dumt att bo kvar själv i vår stora lägenhet. Jag kände lite att om det var någon gång det passade bra att testa att bo i husvagn var det nu.

Sammanfattning

Detta var alltså anledningarna till varför jag bor i husvagn. Hur tänker du kring boende? Hur bor du nu och hur vill du bo i framtiden? Har du bott i husvagn eller funderar på att göra det? Lämna gärna en kommentar nedan. Om du vill få en påminnelse när jag skrivit något nytt här på bloggen kan du prenumerera på mitt nyhetsbrev.

Lämna en kommentar